Waarom een dak renoveren?

Wilt u uw woning toekomstbestendig maken? Dan is renovatie the way to go. Het dak is in veel gevallen niet direct top-of-mind, terwijl het rendement op een dakrenovatie aanzienlijk is. Zeker bij het oudere type woning, neem een jaren ’60 of ’70 woning, is een renovatie van het dak een efficiënte keuze die zichzelf terugverdient op meerdere vlakken. Waarom is het verstandig het dak te renoveren en wat zijn de belangrijkste voordelen van een dakrenovatie?

Dak met zonnepanelen

Voordelen dakrenovatie

Mensen besteden vaak pas aandacht aan het dak, zodra het al te laat is. Vochtschade, tochtgaten en vallende dakpannen; het zijn de gevolgen van een slecht onderhouden of verouderd dak. Zonde, want het dak heeft een belangrijke functie. Het zorgt ervoor dat we droog zitten, geen last hebben van de wind en de warmte in huis kunnen vasthouden. Een dak gaat gemiddeld zo tussen de 30 en 40 jaar mee, alvorens de eerste gebreken zich kunnen aandienen. Is het dak van uw woning verouderd, dan is renovatie een interessante optie met verschillende voordelen:

  • Waardestijging van de woning
  • Verhoogde isolatiewaarde
  • Optioneel: zonnepanelen plaatsen
  • Ander type dakbedekking

Een dakrenovatie is ingrijpend. Het is een flinke investering, welke zichzelf gaat terugverdienen in de vorm van een waardestijging van de woning en energie-efficiency in huis. Mogelijk is uw huidige dakconstructie niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, en kan het vernieuwen van de constructie ervoor zorgen dat het dak wél geschikt is voor zonnepanelen. Een dakrenovatie is dan ook een win-win situatie voor huiseigenaren, met aantrekkelijke voorwaarden.

Dak renoveren? Juist nu!

We zijn de laatste jaren vaker bewust bezig geweest met onderwerpen als energie en gasverbruik. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde, terwijl we ook nog eens minder afhankelijk worden van energie en gas, en ons verbruik drastisch kunnen terugschroeven. Juist nu is een renovatie van het dak dan ook een interessante optie. Het is een investering in de toekomst, en brengt tegelijk tal van mogelijkheden met zich mee.

Meer ruimte in huis

Een dakrenovatie combineren met meer ruimte in huis? Dat kan! Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. Wel is het belangrijk om de omgevingsfactoren in ogenschouw te nemen, en goed na te gaan of u bij een nieuwe dakconstructie ook een vergunning moet aanvragen. Is alles geregeld? Dan kunt u dankzij de renovatie van het dak ook de constructie uitbreiden en zo meer ruimte binnenshuis creëren.

Innovatieve oplossingen dakrenovatie

Bent u geen liefhebber van zichtbare zonnepalen op het dak, maar wilt u blijvend genieten van de authentieke uitstraling van uw dakbedekking? Dan bestaan er gelukkig innovatieve oplossingen, waarmee u niet hoeft te kiezen. Zo kunt u onzichtbare thermische zonnepanelen plaatsen binnen uw nieuwe dakbedekking. Dezelfde fraaie uitstraling van het dak, en tegelijk de duurzame voordelen van zonnepanelen.

Meer weten over dakrenovaties? KVS Onderhoud helpt u hier graag mee. Ontdek meer en neem contact op met uw dakspecialist in de regio Hilvarenbeek en Tilburg.  

Dak voor demonstreren van dakrenovatie