Dakisolatie

Wist u dat dakisolatie behoort tot één van de meest rendabele vormen van isolatie van een woning? Warmte stijgt op, en zonder goede isolatie gaat warmte verloren via het dak. Door te kiezen voor een geïsoleerd dak voorkomt u dat circa 30% van de warmte in huis kan ontsnappen. Dat levert u een directe besparing van de energie op. Wel is isolatie van het dak, zoals ook andere vormen van isolatie, een investering voor de toekomst. De zogenoemde terugverdientijd van dakisolatie ligt momenteel op 5 á 6 jaar.

Dak isoleren

Altijd een goede keuze! Het dak isoleren kan vanaf zowel de binnen- als buitenzijde. Het isoleren van een dak langs de buitenzijde geeft de hoogste isolatiewaarde. Keerzijde is wel dat we de isolatie moeten aanbrengen op de dakconstructie, en daarom de dakbedekking opnieuw zullen moeten leggen. Men noemt dit warm dak isolatie. Het alternatief is koud dak isolatie; isoleren langs de binnenzijde van het dak. Het isolerende materiaal wordt aan de binnenzijde aangebracht en afgewerkt met speciaal daarvoor bedoelde platen. Warm dak isolatie geniet evenwel de voorkeur.

Voordelen dakisolatie

We vertelden al over de energiebesparing als gevolg van dakisolatie. Het dak isoleren kent echter nog meer voordelen. Zo vergroot dakisolatie ook het warmtecomfort in huis. De warmte in huis blijft namelijk beter behouden, terwijl er geen sprake is van luchtstromen. Dat werkt beide kanten op: in de zomer blijft het koel in huis, terwijl het in de winter juist lekker warm is. Andere voordelen van dakisolatie:

✓ Dakisolatie is lucht- en waterdicht
✓ Akoestisch: het zorgt voor een huiselijke sfeer en dito geluid
✓ Duurzame investering en goed voor het milieu
✓ De zolder wordt een comfortabele extra ruimte in huis

Het financiële voordeel dat u met dakisolatie kunt realiseren blijft echter voor de meeste mensen de overtuigende factor.

Iemand bezig in de achtergrond met het isolatie van het dak.

Mogelijkheden van dakisolatie

Voor welke vorm van isolatie op het dak u kiest, hangt natuurlijk ook samen met de vraag of u een schuin dak of plat dak wilt isoleren. Ook kunt u de dakkapel isoleren; een onderdeel dat door veel mensen wordt vergeten, maar die wel degelijk een flinke energiebesparing kan opleveren. In alle hiervoor benoemde vormen van dakisolatie kunt u kiezen voor warm dak én koud dak isolatie. KVS Onderhoud vertelt u graag meer over de mogelijkheden van voordelen per isolatievorm.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw dak te isoleren? Neem dan vrijblijvend contact op met KVS Onderhoud.

Neem contact met ons op