Dakonderhoud

In Tilburg & Hilvarenbeek

Veel mensen onderschatten de waarde van periodiek dakonderhoud. Dakbedekking voorkomt dat u in huis te maken krijgt met lekkage of koude luchtstromen door toedoen van tochtgaten. Zowel bij een plat als schuin dak kunnen beschadigingen ontstaan. Dit heeft te maken met externe factoren zoals storm, regen, vorst of juist extreme droogte. Wat begint met een klein scheurtje of tochtgat, kan zich uitbreiden tot blijvende en voelbare schade. Dit kunt u voorkomen door periodiek dakonderhoud uit te laten voeren door KVS Onderhoud.

Preventief dakonderhoud uitvoeren

Dakonderhoud is een preventieve maatregel om de maximale levensduur van uw dak te benutten. Dit gebeurt aan de hand van een aantal stappen. Allereerst voeren we een gedetailleerde inspectie uit op het dak. We signaleren zwakke punten en stellen direct een plan van aanpak op. Dit behelst thans het direct herstellen van de pijnpunten, waarna deze weer aansluiting vinden bij de complete dakconstructie. Extra stevigheid kunnen we garanderen dankzij een afwerking met lood- of zinkwerk. Wel zo prettig. Uw dak en alle aanverwante onderdelen, zoals de dakkapel en raamwerk, gaan hierdoor nog langer mee. Uiteraard verkeren ze na onderhoud weer in opperbeste staat.

Is dakonderhoud ook zonder aanleiding interessant? Onze ervaring leert dat onderhoud van het dak geen aanwijsbare reden hoeft te hebben. Sterker nog, veelal worden zwakke punten op het dak te laat gesignaleerd, waardoor u onnodig moet overgaan tot dakrenovatie. Dit is in de regel een dure ingreep, die u kunt voorkomen door tijdig te kiezen voor (periodiek) dankonderhoud.

Iemand bezig op het dak met renoveren.

Onderhoud plat dak

Een plat dak vraagt vaak meer onderhoud dan een schuin dak. Dit komt omdat er vaak meer achterblijft op een plat dak, zoals bladeren of overtollig regenwater. Het tast de constructie van het dak aan en kan op termijn zorgen voor scheurtjes in de dakbedekking of zelfs lekkage. Het geniet dan ook aanbeveling om uw platte dak regelmatig schoon te vegen en naden in de bekleding te controleren op scheurtjes. Mocht u hier om wat voor reden dan ook niet toe in staat zijn, dan komen we graag langs om uitgebreid dakonderhoud uit te voeren.

Schuin dak onderhoud

Ook het schuine dak kan behoefte hebben aan onderhoud. Dakpannen kunnen los komen te liggen, waardoor tocht- en vochtgaten ontstaan. Soms ziet u dit met het blote oog, maar helaas lang niet altijd. Gaat u zelf liever niet het dak op? Dan kunt u vertrouwen op KVS Onderhoud. Wij zijn uw specialist voor het onderhoud van schuine daken in de regio Tilburg en Hilvarenbeek. Overigens behoeft een schuin dak behoeft in de praktijk minder onderhoud ten opzichte van een plat dak.

Dakonderhoud in goede handen

Voorkom lekkages en overige problematiek, door tijdig te kiezen voor dakonderhoud. Sommige mensen vinden het onderhoud van het dak van hun woning overbodig, maar het zorgt er wel voor dat u geniet van de maximale levensduur van het dak. En het dak, dat heeft een belangrijke functie voor het huis. Het houdt ons droog en beschikt over een isolerende functie. Twijfelt u? KVS Onderhoud vertelt u graag alles over dakonderhoud.

Neem contact met ons op