Dakrenovatie

In de regio Tilburg

KVS Onderhoud is uw specialist voor dakrenovatie in de regio Tilburg en Hilvarenbeek. De term dakrenovatie is erg breed. In de praktijk kiest men voor de renovatie van het dak wanneer er sprake is van onherstelbare schade of veroudering van de bestaande dakbedekking. Bij een plat dak gaat het vrijwel altijd om vervanging van het bestaande dak, terwijl bij een hellend dak ook behoefte kan zijn aan een gedeeltelijke vervanging van de dakbedekking. Volledige vervanging van de dakbedekking komt evenwel vaker voor. Waar u ook naar op zoek bent, u bent aan het juiste adres bij KVS Onderhoud.

Waarom dakrenovatie?

Een dak boven ons hoofd geldt als eerste levensbehoefte. Het beschermt ons tegen regen, harde wind, maar ook ongedierte in huis. Ook voorzien het dak in de isolatie van een woning. Reden genoeg om de kwaliteit van het dak op peil te houden. Door de jaren heen staat het dak evenwel bloot aan allerlei weersomstandigheden: wind, regen, vorst en zon. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit door de jaren afneemt, waardoor de isolatiewaarde kan dalen of zelfs lekkage kan ontstaan. Het is daarom belangrijk om periodiek dakonderhoud uit te laten voeren. Mogelijk voorkomt dit zelfs dat u uw dak moeten laten renoveren, zeker op de lange termijn.

Krijgt u ongewenst toch te maken met complicaties aan het dak, en bevindt uw dak zich in zeer slechte staat? Dan ontkomt u helaas niet aan een dakrenovatie. In dat geval zullen we uw huidige dakbedekking verwijderen tot aan de dakconstructie, en wordt plaatsgemaakt voor de nieuwe dakbedekking. Bij KVS Onderhoud is dit hypermoderne dakbedekking, welke voldoet aan de laatste eisen en tevens langer meegaat.

Iemand bezig in de achtergrond met het renoveren van het dak.

Plat dak renoveren

Om de levensduur van het dak te verlengen, maken we binnen de afwerking van een plat dak gebruik van zinkwerk. Dit is een legering in combinatie met koper, titaan en aluminium. Zinkwerk heeft een groot aantal voordelen voor het dak. Zo is zink duurzaam en gaat het op daken tot liefst 40 jaar mee. Ook geeft het uw woning een mooie uitstraling.

Als alternatief voor zinkwerk kunnen we ook kiezen voor een afwerking met lood. Loodwerken worden vaak samen met dakkappelen en velux ramen gebruikt. Het zorgt voor een professionele en stevige afwerking, en kent tegelijk een isolerende functie.

Vernieuwing schuin dak

Schuine daken zijn in Nederland vaak voorzien van dakpannen. Ooit afgevraagd waarom men een schuin dak voorziet van keramische- of kleipannen? Een schuin dak gecombineerd met dakpannen en een stevig onderdak beschermt de woning tegen extreme weersomstandigheden als regen en wind. In de hedendaagse structuur van dakpannen is tevens ruimte voor windafvoer details. Deze beschermen de woning nog beter. Bij dakrenovatie van schuine daken kiezen we dan ook standaard voor moderne toepassingen, zodat u voor langere tijd geen omkijken meer heeft naar het dak.

Dankrenovatie in de regio Tilburg

Bent u in de regio Hilvarenbeek en Tilburg op zoek naar een dakdekker voor de renovatie van het dak? Dan komt KVS Onderhoud graag bij u langs. Ook bij spoedopdrachten kunt u ons benaderen. We zijn graag transparant over onze tarieven, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Maak kennis met de mogelijkheden in dakrenovatie bij KVS Onderhoud.

Neem contact met ons op